Ihana Piha

Ihana Piha on Viherringin oma lehti. Viherrinki etsii jatkuvasti mielenkiintoisia uutuuksia ja nostaa esiin myös erinomaisia tuttuja lajeja, joiden käytön toivoisi lisääntyvän. Lehdessä esille tuotuja tuotteita kehitetään tinkimättömällä ammattitaidolla yhteistyössä suomalaisten taimistojen, tavarantoimittajien sekä alan muiden huippuosaajien kanssa.

Tuotteiksi valitaan kasveja, joita ammattilaiset kokemustensa perusteella voivat suositella. Tuotevalikoima uudistuu vuosittain ja pystymme näin tarjoamaan jatkuvasti uutta ja kiinnostavaa puutarhakauppaan.

Terveet ja satoisat Siloposki®-omenat 34,90 kpl             Siloposki perheomenapuu 59,00 kpl

Siloposki-omenat ovat terveitä ja runsaasti satoa tuottavia, Suomessa kasvatettuja uutuuslajikkeita. Näihin omenoihin ei rupi tartu eikä taudit iske. Puusta tulee 3-5 metriä korkea. Vähemmän työtä, enemmän iloa. Meillä myynnissä seuraavat raikkaat ja herkulliset lajikkeet:


Omena Siloposken Aikainen®

Malus domestica 'Krasnoje Ranneje'

Kesälajike. Aikaisin kypsyvä venäläinen herkkulajike. Hedelmät 80-100 g painoisia, aromikkaita, makeanhappoisia, malto kermanväristä ja mehukasta. Hyvä lajike kotipuutarhaan kesän ensiomenaksi. Puu kasvaa keskikokoiseksi. Talvenkestävyys I-III( IV) vyöhykkeille.

Omena Siloposken Hunajainen®

Malus domestica ´Medunitsa´

Herkullinen, kookas, kesäomena. Pohjaväri keltainen, peiteväri oranssi - tumma punainen. Maku lievästi happoinen, hyvin makea, hunajarominen. Sato kypsyy elokuun loppupuolella.  Puu voimakaskasvuinen. Talvenkestävyys erinomainen, I- IV vyöhykkeille.

Omena Siloposken Herkku®

Malus Domestica ´Orlovim´

Todellinen herkkuomena. Hedelmät kookkaita. Keltaista pohjaväriä peittää lähes kokonaan viirukas punaväri. Maku miellyttävän happoista, makeaa ja voimakkaasti viiniaromista. Lajike on aikais- ja runsassatoinen. I -IV vyöhykkeet.

Kukinta-aika: Toukokuu

Valosuositus: Aurinko-puolivarjo

Myyntikorkeus: 1,5-2m


Omena Siloposken Nautinto®

Malus domestica ´Uslada´

Myöhäinen syyslajike. Hedelmät ovat reilun 100 g painoisia, keltapunaisia. Maku herkullinen, lievästi vadelma-arominen, sopivan happoinen. Malto on valkeaa, kuoren alta punertavaa, hienorakeista ja mehukasta. Erittäin satoisa ja terve lajike. Talvenkestävyys erittäin hyvä, I -IV vyöhykkeille.

Omena Siloposken Aurinkoinen®

Malus domestica ` Solnyshko `

Myöhäinen syyslajike, jonka hedelmät ovat keski-kokoisia, maultaan hyvin mehukkaita, happaman-imeliä ja maukkaita. Malto vaaleaa, tiivistä ja hienorakeista. Omenat säilyvät joulukuulle asti. Puu on pienikokoinen. Täysin omenaruven kestävä. Myös hyvä talvenkestävyys.

Kukinta-aika: Toukokuu

Valosuositus: Aurinko-puolivarjo

Myyntikorkeus: 1,5–2 m


Omena Siloposken Kaunotar®

Malus Domestica ´Afrodita´

Aikainen talvilajike, jonka hedelmät ovat keskikokoisia aromikkaita, happoisenmakeita. Maku vielä paranee jos omenat jälkikypsennetään varastossa pari viikkoa ennen käyttöä, parhaimmillaan marras-helmikuussa. Runsassatoinen ja rotevakasvuinen lajike. Täysin omenaruven kestävä. I -III vyöhykkeille.

Kukinta-aika: Toukokuu

Valosuositus: Aurinko-puolivarjo

Myyntikorkeus: 1,5-2 


Perheomenapuut "Historialliset lajikkeet" 59€

Yhdessä puussa 4 lajiketta! Arvostetuista perinnelajikkeista kasvatettu puita, joissa on neljä erilaista kesäomenaa. 

Herkullisia perinnelajikkeita ovat: 'Ananaskaneli', 'Astrakaani Gyllenkrok', 'Astrakaani Iso Kuulas',  'Gallen', 'Grenman', 'Konfetnoje', 'Louhisaaren Ananas', 'Räävelin Päärynäomena', 'Sokerimiron', 'Sävstaholm' ja 'Valkea Nalif'.

Uudet, Suomessa jalostetut alppiruusut 28€

Uudet alppiruusulajit on Suomessa jalostettuja. Ne on jalostettu sietämään hyvin vaihtelevaa ilmastoamme. Kestävyyttä on testattu eripuolella Suomea. Istuta alppiruusu puolivarjoon, kuohkeaan, happamaan (pH 4,5-5,5) kasvualustaan ja mieluiten ryhmiin. Kukinta alkukesällä. 


'Eija'

Runsaasti kukkiva, tiivis, pystyoksainen pensas. Kukat ovat liilanpunaiset, keskeltä valkoiset ja kauniisti oranssinruskeatäpläiset. Kukkii kesäkuun puolivälissä. Korkeus 1,2m kymmenessä vuodessa. Kestävyys vähintään -26C, vyöhykkeet I-II (III)


'Merja'

Kestävin oranssinpunainen alppiruusu! Nuput ovat punaiset, joista< aukeaa oranssinpinkit kukat, joiden yläterälehdillä kullanruskea täplitys. Kukkii kesäkuun puolivälissä. Tiheä ja matala alppiruusu, vain 0,8m korkea kymmenessä vuodessa. Kestävyys -30C asti, vyöhykkeet I-III (IV-V)


'Lumotar'

Vitivalkoisia kukkia koristavat vaaleanruskeat täplät. Kukkanuput ovat vaaleanpunaiset. Kukkii kesäkuun lopulla. Hillittykasvuinen, noin 1,2m kymmenessä vuodessa. Kestävyys vähintään -26C, vyöhykkeet I-II (III)


'Pernilla'

Tuoksuvat valkoiset kukat, joissa täysin erilliset terälehdet. Nuppu on hennosti punertava. Kukkii kesäkuun puolivälissä. Kasvutapa on voimakkaasti pysty ja avoin. Korkeus 1,8m kymmenessä vuodessa. Kestävyys vähintään -26C, vyöhykkeet I-II (III).


Alppiruusu 'Double Kiss'  24,90€

Alppiruusu 'Double Kiss' (Haaga x Mars)

Upea talvenkestävä alppiruusu. Puolikerrottu, syvän vaaleanpunainen kukinta. Kauniin tuuhea ja kompakti kasvutapa. 

Korkeus 1,5m. 


Minikiivit 15,90€ tai 39,90€ / 3kpl

Minikiivi eli marjova laikkuköynnös. 

Talvenkestävät minikiivit 'Anna' ja 'Paula' antavat satoa Pohjanmaalla asti. 

Hedekasvi 'Oscar' pölytää sekä 'Annan', että 'Paulan'.

Loppuunmyyty!

Kukkivat pensaat 12,90€

Pikkujasmike 'Snowbelle' (Philadelphus lemoinei)

Sitrukselle tuoksuvat kukat. Kukkii yleensä heinäkuun alussa. Tuuhea, matalahko pensas, 1-1,5m.

Loistojasmike 'Tähtisilmä' (Philadephus lemoiei) 

Tuoksuvat kukat tulevat kesä-heinäkuun vaihteessa. Erittäin kestävä, tiheä ja kaarevaoksainen. 2-3m

Isabellansyreeni 'Holger' (Syringa Preston 'Holger')

Puhtaanvalkoiset kukinnot avautuvat Etelä-Suomessa kesäkuun puolivälissä.

Hyvin säännöllinen, tiheä ja pyöreähkö pensas. Kotoisin Espoosta. 3-4m.

Kaarisyreeni 'Veera' (Syringa x Josiflexa 'Veera') 

Nuokkuvat punaiset kukinnot kesäkuun lopulla. Kasvutapa on tiheä ja tasainen. Sotkamosta kotoisin oleva erittäin kestävä lajike. 3-4m.

Puistosyreeni 'Julia' (Syringa x Henryi 'Julia') 

Pitkä, jopa 30cm kukinto! Kevyesti nuokkivat kukinnot avautuvat kesäkuun lopulla. Etelä-Pohjanmaan Närpiöstä kotoisin oleva hyvin kestävä lajike, 2-4m.

Makeat ja satoisat Makuisa-päärynät 34,90 kpl               Makuisa-perhepäärynä 59,00 kpl

Makuisa-päärynäpuut ovat helppohoitoisia: leikkaustarve on vähäinen eikä puita tarvitse juurikaan lannoittaa. Kaiken lisäksi näitä ruvenkestäviä lajikkeita ei tarvitse ruiskuttaa torjunta-aineilla. Makuisa-päärynäpuulla on kaunis kukinta ja upea syysväri. Istuta päärynäpuu aurinkoiseen ja suojaisaan paikkaan.  Täysikasvuinen päärynäpuu on 3-6m korkea. 


Makuisa kesäpäärynä 'Tsisovskaja'

Pyrus communis ’Tsisovskaja’

Myöhainen kesälajike. Erittäin makea ja aromikas. Malto pehmeää ja mehukasta. Hyvä pölyttäjä Lada-päärynälle. Vyöhykkeet I-IV (V).


Makuisa kesäpäärynä 'Lada'

Pyrus communis ’Lada’

Aikainen kesäpäärynä. Runsassatoinen joka kesä. Hedelmä on mehukas ja maukas. Puussa on kauniit vaaleanpunaiset kukkanuput. Tälle päärynälle käy erinomaisesti pölyttäjäksi Tsisovskaja. Vyöhykkeet I-IV.


Makuisa syyspäärynä 'Vekovaja'

Suurihedelmäinen, mehukas ja happamanimelä syyspäärynä. Hedelmät säilyvät pitkään.


Siloposkiomenat säleikössä 49€

Valmiiksi bambusäleikköön tuettu ja leikattu hillittykasvuinen omenapuu.

Puista tulee vain pari metriä korkeita ja satoa tulee varhain. 

Erikoispihlajat 39€

Kaksi luonnon muovaamaa pihlajakaunotarta: 

1. Pylväspihlaja 'Laiheliini' (Sorbus aucuparia 'Laiheliini'). Tammisaaresta kotoisin oleva pihlajan erikoismuoto. Kasvutapa on todella kapea ja säännöllinen. Hyvä talvenkestävyys, vyöhykkeet I-V.

2. Pitsipihlaja 'Pitsi' (Sorbus aucuparia 'Pitsi'). Hartolasta löytynyt kotipihlajan geeniomutaatio. Lehdet ovat suuret, mutta kevyen pitsimäiset. Erinomainen talvenkestävyys, vyöhykkeet I-VIII


Pilaripuut 39,00 kpl

Puutarhurisi on valinnut kaudelle 2019 kolme kaunista pilaripuuta. Nämä puut ovat kapeakasvuisia ja sopivat kaunistamaan pienempääkin pihaa. Pilaripuut ovat kukkivia, marjovia ja saavat aivan upean syysvärin!


Marjatuomipihlaja 'Obelisk'

Amelanchier alnifolia 'Obelisk'

Hyvin kapeakasvuinen lajike, jossa valkoiset kukat ja mustat marjat. Marjat ovat syötäviä ja makeita. Syysväri oranssinpunainen.  Vyöhykkeet I-III.


Marjapihlaja 'Burka'

Kuvahaun tulos haulle marjapihlaja burka

Makeat, miedosti aronialle maistuvat, isot marjat nautitaan sellaisenaan. Kapealatvainen, 2m. Vyöhykkeet I-IV.


Pylväspihlaja 'Autumn Spire'

Sorbus ’Autumn Spire'

Pylväsmäinen, tiiviskasvuinen ja pienehkö pihlaja, jossa valkoiset kukat ja keltaiset marjat. Upea hohtavan punainen syysväri!  Korkeus 4-5m, leveys 1-1,5m. Vyöhykkeet I-V.


Viiniköynnökset 9,90 kpl

Vitis 'Somerset Seedless'

Makean mansikkainen, mehukas rypäle on talvenkestävin meillä viljeltävistä siemenettömistä Vitis-lajikkeista. Sitä voi kasvattaa avomaalla, sillä se kestää pakkasta jopa -30˚C. Lajikkeessa yhdistyvät aitoviinin herkullinen maku ja hyvät viljelyominaisuudet sekä Pohjois-Amerikan viiniköynnöslajien kylmänkestävyys. Tuleentuu hyvin. Talvenkesto on avomaalla hyvä vyöhykkeillä I–III, kasvihuoneessa ja talvisuojattuna lajike viihtyy myös pohjoisempana. Kasvaa 4-6 m pitkäksi. 

'Zilga'

Erittäin talvenkestävä (-40C), latvialainen, rotevakasvuinen köynnös. Keskikokoiset, tummansiniset rypäleet valmistuvat aikaisin ja ovat erittäin makeita. Vyöhykkeet I-IV. 

Herkuttele hunajamarjoilla!

Hunajamarja on kesän ensimarja. Maukasta satoa pääsee poimimaan jo kesäkuun puolivälissä jopa ennen aikaisia mansikoita. Uusien lajikkeiden marjat ovat hedelmäisen kirpeitä, sopivasti makeita ja samalla hapokkaita. Ne maistuvat kuin vadelman, pensasmustikan ja mustaherukan risteytykseltä. Sopii tuorekäyttöön, säilöntään ja leivontaan. Satoa kehittyy jopa 4-5 kg/ täysikasvuinen pensas. Poimi marjat vasta 7-10 päivää värittymisen jälkeen, sillä parhaimmat aromit kehittyvät täysin kypsiin marjoihin. Hunajamarjat sisältävät runsaasti C- ja A-vitamiinia, kuitua ja kaliumia sekä merkittäviä määriä kalsiumia, magnesiumia, mangaania, rautaa, sinkkiä ja kuparia. Hunajamarja on antioksidanttien runsaudensarvi!


Hunajamarja Sininen Sametti 9,90 kpl

Kuvahaun tulos haulle hunajamarja sininen sametti

Lonicera caerulea var. kamtschatica 'Blue Velvet'

Matalakasvuinen ja tiivis pensas. Tummansiniset, pullean soikeat, makeat ja mehukkaat marjat.

Korkeus: 1-1,5 m

Valosuositus: Aurinko


Hunajamarja Jättiläisen Tytär 9,90 kpl

Kuvahaun tulos haulle hunajamarja jättiläisen tytär

Lonicera caerulea var. kamtschatica 'Docz Velikana'

Pystykasvuinen, runsassatoinen pensas. Suuret, makeat, hiukan päärynänmuotoiset marjat kestävät hyvin säilytystä.

Korkeus: 1,8 m

Valosuositus: Aurinko


Hunajamarja Ilo 9,90 kpl

Kuvahaun tulos haulle hunajamarja ilo

Lonicera caerulea var. kamtschatica 'Vostorg'
Korkeahko pensas. Makeat ja aavistuksen hapokkaat, erittäin suuret (jopa 5cm pitkät) marjat. Runsassatoinen.

Korkeus: 1,5-2 m

Valosuositus: Aurinko


Köynnösruusuja 15,90€

'Henry Kelsey'

'William Baffin'

'John Davis'


Kanadalaiset ruusut 9,90€

'Modern Blush'


'Modern Centennial'


Peittoruusu 7,90€

'The Fairy'

Ota yhteyttä